Sådan finder du de gode tilbud på Singles Day – og undgår de dårlige

01Sammenlign priserne – ikke rabatterne

Rabatter på 50 eller 70 procent lyder næsten for godt til at være sandt, og det er det også i nogle tilfælde. Selvom den konkrete butik muligvis har sat en vare ned med 50 procent, kan det sagtens være, at der er andre butikker, der altid kører med den samme vare til den lave pris.
Når du handler på Singles Day, er det derfor helt afgørende, at du sammenligner priserne i stedet for at fokusere på de procentvise rabatter. Det giver dig et bedre billede af, om der reelt er tale om et godt tilbud, eller om prisen blot har været pumpet op i perioden op til Singles Day.

02 Undersøg priserne på forhånd

Mange af de gode tilbud på Singles Day bliver først offentliggjort, når butikkerne åbner – såvel i de fysiske butikker som i netbutikkerne.
For at afgøre, om der reelt er tale om gode tilbud, er det derfor vigtigt, at du på forhånd sætter dig ind i prisniveauet på de varer, du er ude efter. Det gør det lettere at vurdere, om der reelt er tale om et godt tilbud, inden du trykker på “køb”.

03 Bestem dig på forhånd for, hvilke varer du går efter

Inden Singles Day bliver skudt i gang, er det en god ide, at du er helt skarp på, hvilke produkter du går efter. Det sikrer dig, at du bruger tiden på at anskaffe dig netop de produkter, du er mest interesseret i.
Når du ved, hvilke produkter du går efter, sikrer du dig også, at du ikke kommer til at bruge penge på noget, du i virkeligheden ikke har brug for, bare fordi det var billigt. Du undgår dermed impulskøb og øger chancen for, at du sidder tilbage med det, du havde brug for.

04 Drop tillægsforsikringer

Køber du et elektronisk apparat på Singles Day, bliver du ofte tilbudt at købe en forsikring til apparatet oveni. Vurdér først, om prisen på varen er så høj, at du vil forsikre apparatet mod at betale et ekstrabeløb.
Desuden kan du undersøge, om du i forvejen får produktet dækket via din indboforsikring. Nogle indboforsikringer har en elektronikforsikring tilknyttet som tillægsforsikring.

05 Undersøg, om du kan bytte varen

Selvom det går stærkt til Singles Day, så husk at undersøge, om du kan bytte dine varer.
Når du køber på nettet, har du 14 dages fortrydelsesret, med mindre der er tale om flybilletter eller arrangementer som eksempelvis koncerter.
Mange fysiske butikker vælger at give dig retten til at bytte varen, men det er ikke en ret, du automatisk har. Derfor er det en god ide at undersøge dette. Undersøg også under hvilke betingelser, du eventuelt kan bytte varen. Kan du få pengene tilbage, eller skal du bytte til en anden vare i butikken?

06 Reklamationsret

Husk, at uanset om du køber ekstremt billigt eller ej, så har du stadig to års reklamationsret på dine produkter. Gem derfor kvitteringen.

07 Betal kun med kort

Betal kun med betalingskort på nettet. Når du bruger betalingskort, som du har gennem banken, giver det dig en række rettigheder, hvis du bliver snydt.
Modtager du eksempelvis en forkert vare, eller modtager du slet ingen vare, kan du få pengene tilbage i banken, i det tilfælde du er blevet snydt, hvis du har betalt med betalingskort.
Har du derimod har betalt via en kontooverførsel, har du ikke disse rettigheder, og så er det en tvist mellem dig og butikken.
Du er typisk beskyttet af de samme betingelser, når du betaler på Mobilepay og ApplePay, fordi betalingerne her fra oftest bliver trukket fra et betalingskort.
tilbudbanner