Nogle mennesker elsker at sove og værdsætter virkeligt det ritual, der ligger omkring sengetid. Andre føler, at søvnen er lidt et tidsspilde, som skal minimeres mest muligt, så de kan komme i gang med dagen. Hvis man tilhører sidste kategori, kan det hurtigt bide en i halen. Tilstræber man at være effektiv i sådan en grad, at man glemmer søvnen, bliver man faktisk mindre effektiv. Det kan virke fristende at klemme så mange vågne timer ud af døgnet som overhovedet muligt. I første instans giver det også en større effektivitet, da man har flere timer at gøre godt med. Problemet er, hvis man fortsætter dette over en længere periode. I så fald vil det gradvist slide på kroppen og medføre en forringet effektivitet.

Tag den med ro

At tage den mere med ro er dermed et gammelt livsråd som stadig gælder – også til det travle karrieremenneske. Kroppen er et apparat, som skal fungere på mange niveauer samtidig. Hvis man negligerer en del af det, så er det ligesom et tandhjul i maskinen som ikke virker. Efter noget tid er det ikke kun det ene element, men hele maskineriet der begynder at vakle. Lige præcis sådan gælder det med søvnen. Den er så vitalt et element i en funktionel hverdag, at man nærmest ikke kan underdrive, hvor vigtig den er.

Brug tid på at skabe gode søvnforhold

Søvnen stjæler mange timer i døgnet, og derfor kan det travle karrieremenneske måske ønske, at det er hurtigt overstået. Det er dog en god gave til sig selv, hvis man kan bruge noget tid på at overveje søvnforholdet. Er der eksempelvis en masse rod i soveværelset, kan det påvirke sindstilstanden inden man sover. Man burde også undgå at spise aftensmad alt for sent inden sengetid, og ligeledes burde man undgå at gå for sulten i seng. Det er ej heller en god idé arbejde for tæt op ad, at man skal sove.

Slutteligt, så handler det om at skaffe sig en god seng. Der findes masser af gode lagner af mange slags, som er bløde og rare at ligge i. Det er en god idé at skifte lagner en gang imellem, så man kan ligge bedre. Udover lagnet, er det også en god idé at overveje hvilken madras man skal have – om den skal være blød, hård eller midt imellem. Sidste element er om der skal være en ergonomisk pude, eller måske en dyne af gode materialer, som kan hjælpe på hele velværen.

tilbudbanner